Söderslätts bronsålder

Forntid för framtid

Blogg

Söderslätts arkeologi & fossilsällskap

12 mar 2019

Vi slår ett slag för den nystartade föreningen "Söderslätts arkeologi & fossilsällskap". Nya medlemmar hälsas välkomna! Första föredraget blir den 31 mars kl 15 i Bösarps församlingshem. Då kommer Ronny Lundqvist att prata om runor. Kaffeservering. Anmälan sker till [javascript protected email address].

Se mer på föreningens hemsida: https://www.safss.se

Åhörarrekord i Klagstorp

23 jan 2019

Vi tackar alla som kom till Klagstorps föreläsningsförening i kväll för att höra vårt föredrag om Söderslätts bronsålder. En kväll som vi kommer att minnas länge, där åhörarna klädde väggarna och gensvaret var på topp. Ett speciellt tack till arrangörerna med Kerstin Lindskog i spetsen.

Vårens föreläsningar

10 jan 2019

Vi inleder vårens föreläsningsserie hos Klagstorps Föreläsningsförening tisd. den 22 januari kl. 19. Föredraget är öppet för alla och hålles i Östra Klagstorps församlingshem. För icke medlemmar kostar det 50 kr. Välkommen!

På återseende

20 dec 2018

Året 2018 avslutade vi med boksignering i bokhandeln "Söderslätts bok & papper". Vi tar nu paus över helgerna. Redan i januari väntar första föreläsningen, vilken blir för Klagstorps föreläsningsförening. Vi tackar alla som köpt våra böcker under det gångna året. Böckerna kan man fortsättningsvis köpa direkt av oss eller i Limhamns bokhandel, Trelleborgs museum eller i Söderslätts bok & papper i Trelleborg. Är du/ni intresserade av att anlita oss som föredragshållare? Tveka då inte att ta kontakt med oss!

Försäljningssuccé!

15 dec 2018

Försäljningssuccé på julmarknaden på Gamlegård i Hököpinge Kyrkby! Tack till Helene och Johan Munck af Rosenschöld för en jättetrevlig och mysig julmarknad.

Julhandeln

14 dec 2018

Försäljningen i julhandeln går vidare. Idag var det åter boksignering i bokhandeln i Trelleborg "Söderslätts bok & papper". I morgon, lördag den 15 dec, finns vi på julmarknaden på Gamlegård i Hököpinge Kyrkby, 10-17! Välkommen till hjärtat av Oxie härads bronsålder!

Välkommen på julmarknad!

13 dec 2018

Välkommen på julmarknad på Gamlegård i

Hököpinge Kyrkby, lörd 15 dec 10-17! 

Vi signerar böckerna

13 dec 2018

Några bilder från veckans evenemang med medlemmar ur den forna föreningen Limhamns Arkeologisällskap. Samtidigt vill vi påminna att ni kan träffa oss i morgon, fred 14 dec i bokhandeln i Trelleborg "Söderslätts bok & papper" mellan 13-16. Välkommen!

Boksignering i "Söderslätts bok & papper"

9 dec 2018

Bilder från boksignering i bokhandeln "Söderslätts bok & papper" i Trelleborg".

Det lackar mot jul. Har du tänkt att ge historiskt/arkeologiskt/hembygdsintresserade någon av våra böcker "Söderslätts säregna bronsålderslandskap" (Skytts härad), "En bronsåldersbygd av riksintresse - Vemmenhögs härad" och "Vägen till bronsåldern - Oxie härad" i julklapp och vill ha dem signerade av oss? Då finns det tillfälle till detta i bokhandeln i Trelleborg, "Söderslätts bok & papper" den 14 dec, 19 dec och den 20 dec 13-16. Välkommen!

Julfest på Västerlens forskarförening

6 dec 2018

Den 5 december var i inbjudna till Västerlens Forskarförening för att berätta om vårt projekt "Söderslätts bronsålder". Många nyfikna frågor ställdes och många köpte våra böcker. Pennan gick varm vid signeringsbordet.

Boksläpp i Bösarp

2 dec 2018

Dagens boksläpp av "Vägen till bronsåldern - Oxie härad" i Bösarps församlingshem drog många intresserade. Vi fick svara på flera intressanta frågor om bronsåldern och många tog tillfället i akt att köpa med sig boken hem. Vi fick också nöjet att återse några av de lantbrukare vi besökt vid fältarbetet och som bidraget till många spännande resultat kring Söderslätts bronsålder.

På lördag den 8 dec kl 11-13 finns vi i bokhandeln "Söderslätts bok & papper" i Trelleborg där vi signerar våra böcker. Årets julklapp!!

Boksignering i en kylslagen mölla

29 nov 2018

Söndagen den 25 november signerade vi böcker på julmarknaden i Skegrie mölla. Där blev vi även intervjuade av Trelleborgs Allehanda om vårt projekt "Söderslätts säregna bronsålderslandskap"

På söndag den 2 december har vi boksläpp i Bösarps församlingshem 14-16. Kaffeservering. Varmt välkommen!

Välkommen till Bösarps församlingshem

26 nov 2018

I vimlet på Trelleborgs museum

24 nov 2018

Bilder från dagens boksläpp av "Vägen till bronsåldern - Oxie härad" på Trelleborgs museum. En mycket trevlig tillställning där många, långt över våra förväntningar, passade på att införskaffa den nya boken. Ett stort tack till museichef Ingela Jacobsson och personal för att vi fick husera i museet med våra böcker.

24 november - boksläpp på Trelleborgs museum

20 nov 2018

VARMT VÄLKOMMEN på BOKSLÄPP den 24 nov kl 12-16 på Trelleborgs museum av sista boken i projektet "Vägen till bronsåldern - Oxie härad". Alla tre böckerna finns till försäljning!

← Äldre inlägg

Träffa oss i Bösarp på hembygdsdagen lörd. den 30 juli mellan 13.00-17.00