Söderslätts bronsålder

Forntid för framtid

Blogg

Ett oväntat fynd i en kantkedja!

25 mar 2017

Dokumentationen av bronsåldershögarna i Vemmenhögs härad är i full gång. I dag dök det upp ett helt oväntat fynd i en kantkedja i en ättekulle - en välbevarad knacksten! Om den lagts dit redan under bronsåldern i rituellt syfte eller kommit dit senare kan vi bara spekulera kring, men nog är det spännande!

Välbesökt på föredraget i Bösarp

16 mar 2017

Föredraget  om "Söderslätts säregna bronsålderslandskap" vid Bösarps Bygdeförenings årsmöte blev en välbesökt tillställning. 45 personer slöt upp. Många uttryckte sin stora uppskattning över föredraget och passade även på att införskaffa boken.

Recension av Söderslätts säregna bronsålderslandskap

4 mar 2017

Fil.kand i arkeologi Ingela Skoug Frid har recenserat "Söderslätts säregna bronsålderslandskap". Ta del av recensionen här! (Källa: Katolskt Magasin nr 2/2017)

Föredrag i bokhandeln "Söderslätts bok & papper i Trelleborg

1 mar 2017

Först ut i vår "föreläsningsturné" blev bokhandeln "Söderslätts bok & papper" i Trellborg. Många intresserade åhörare slöt upp från när och fjärran.

 

Läs om vårt fortsatta projekt i Vemmenhögs härad

28 feb 2017

Läs om vårt fortsatta projekt i Vemmenhögs härad i dagens Trelleborgs Allehanda!

 

http://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/fortsatt-utforskande-av-det-forntida-soderslatt/?fb_action_ids=10202830896009275&fb_action_types=og.likes

 

Intervju med Trelleborgs Allehanda

24 feb 2017

Idag har vi blivit intervjuade av Felicia Green från Trelleborgs Allehanda på Trelleborgs museum om vårt projekt, "Vemmenhögs härad - en bronsåldersbygd av riksintresse.

Bidrag från Kungliga Patriotiska Sällskapet

16 feb 2017

I dag fick vi det glädjande beskedet från Kungliga Patriotiska Sällskapet att de kommer att bidraga med omkostnaderna för tryckningen av boken om Vemmenhögs härads bronsålder. Vi riktar vårt varma tack till Kungliga Patriotiska Sällskapet som gör det möjligt för oss att fortsätta med delprojektet "Vemmenhögs härad - en bronsåldersbygd av riksintresse".

En fin samling fornfynd

5 feb 2017

I samband med bokförsäljningen i Bösarps församlingshem den 4/2 fick vi ta del av Martin Anderssons fina fornfyndssamling.

Har du också en samling som du vill visa oss! Tveka då inte med att kontakta oss!

Vi söker speciellt föremål från Vemmenhögs härad då vårt projekt nu är igång där. Men vi tittar mer än gärna även på samlingar från Skytts - och Oxie härader.

 

 

Välkommen till Bösarp!

2 feb 2017

För er som ännu inte har köpt vår bok ”Söderslätts säregna bronsålderslandskap” ger vi möjlighet att komma till församlingshemmet i Bösarp lörd. 4 feb mellan 13.00-16.00.

Boken, som handlar om Skytts härads unika bronsålderslandskap, omfattar 316 sidor. Den är rikt illustrerad med färgbilder och texten är skriven för att nå en bred publik.
Boken säljs till specialpris denna dag för 250 kronor (ord. 300 kronor). Vi signerar boken för de som önskar.
Har du fornfynd/fossiler hemma som du undrar över? Ta då med dem för bedömning!

Vi bjuder på kaffe och en enkel kaka. Välkommen!

Vi planerar för vårt nya projekt i Vemmenhögs härad

21 jan 2017

Vårt projekt kring Söderslätts bronsålder går nu vidare till Vemmenhögs härad. Se mer under "Nytt projekt"

Claes Lindahl på väg mot Galgbacken i Tullstorp

Söderslätts bok & papper

12 jan 2017

Vår bok ”Söderslätts säregna bronsålderslandskap” finns nu, tillsammans med en skärmutställning om vårt projekt, i skylten i ”Söderslätts bok & papper” i Trelleborg. Boken finns till försäljning i nämnda bokhandel.

Föreläsningar under vintern och våren

3 jan 2017

Under vintern och våren kommer vi att hålla en rad föreläsningar om Söderslätts bronsålder och samtidigt presentera vår bok ”Söderslätts säregna bronsålderslandskap”.

Första föreläsningen håller vi på Västerlens forskarföreningens årsmöte den 8 feb. kl. 19.00 i Trelleborg. Även icke-medlemmar är välkomna på mötet. Anmäl er till: vff.annchristin@gmail.com

Väl mött!

Tack!

18 dec 2016

Vi, Birgitta Åkesson och Claes Lindahl, tackar alla för visad uppskattning av vår bok i samband med boksläppen. 
Vi riktar ett speciellt tack till Trelleborgs museum, Hammarlövs byalag, Västerlens forskarförening och Bösarps Bygdeförening för att de ställt upp i samband med lanseringen av ”Söderslätts säregna bronsålderslandskap”.

Sista chansen innan jul!

15 dec 2016

Vi ger er ytterligare en chans att köpa boken "Söderslätts säregna bronsålderslandskap" och träffa oss för signering innan jul. Kom till Bösarps församlingshem sönd. 18 dec. mellan 13.00-16.00. Varmt välkommen! Bilder från dagens träff i Bösarp.

Två planerade boksläpp innan jul! Välkommen!

12 dec 2016

← Äldre inlägg

Träffa oss i Bösarp på hembygdsdagen lörd. den 30 juli mellan 13.00-17.00